Broccoli Med Stegt Halloumi

Her er en super nem, men sund og lækker opskrift; de sprøde teksturer fra grønstag og ost virkelig harmonerer med hinanden. Det er tilmed en vegetarisk ret, hvilket er noget af en sjældenhed på denne blog!

Broccoli med stegt Halloumi ost
Broccoli med stegt Halloumi ost

Ingredienser

  • et kålhoved broccoli
  • en rødløg (lille til middel størrelse)
  • en pakke Halloumi ost (jeg bruger øklogisk Halloumi fra Änglamark, der kan fås i Irma)
  • knuste frø af sort peber og koriander
  • 1-3 knivspids tørret timian
  • en knivspids salt
  • olivenolie for at drysse over.

Fremgangsmåde

Skil broccoliskuddene fra stilken, og skær dem på langs i store stykker (1-2 snit er nok). Arranger skuddene lodret i en kinesisk damper, så de står pakket tæt sammen. Damp dem i 5 minutter eller indtil de er al dente (pas på med at gøre dem alt for møre). Sæt til side.

Skær løget i tern, og steg på en pande ved middel varme indtil det er gyldent. Kom broccoli i, tilføj smør eller olie, skru ned til lav varme og steg det hele i et minut eller to — indtil kålen har suget fedtet op. Tilføj krydderier, timian, og salt. Sæt til side.

Skær osten i skiver omkring en halv centimeter tykke. Steg ved middel varme, indtil osten har dannet en gylden skorpe på begge sider. Anret ovenpå broccolien, dryp med olivenolie, server.

Variation: med chorizo

Som med de fleste ting i livet, bliver dette kun bedre når der er kød med i billedet. Tilbered dette med stykker af chorizo-pølse hvis du ønsker en mere mættende måltid. Du tilføjer chorizo på trin 2, når du er igang med at stege løg.

På billedet nedenunder har jeg brugt Hanegals økologiske lamme spegepølse.

Broccoli, Halloumi, og spegepølse
Broccoli, Halloumi, og spegepølse

Om forfatteren

Vahagn Hay er en coach indenfor funktionel træning og holistisk livsstil.